Mancaruri de post

vineri, 4 aprilie 2008

Stiu ca pana acum v-am rasfatat cu retete care mai de care mai... dulci. Dar pentru ca suntem in Postul Mare, ma gandesc sa va dau cateva idei despre cum unele retete de pe acest blog pot fi usor transformate in mancaruri de post.

1. Pilaful sarbesc cu carne de vita a carui reteta e aici. Dupa cum e evident, trebuie sa elimini carnea de vita din reteta. Datorita legumelor, isi va pastra insa gustul. Daca iti plac, pe langa legumele de retata mai adauga vinete, dovlecei si ce iti mai trece prin cap, doar e primavara si cica trebuie sa mancam vitamine. A, si daca vrei musai un inlocuitor de carne, poti sa pui si niscaiva ciuperci.

2. Polenta cu ciuperci, reteta aici. Hai ca e chiar simplu! In loc de unt pui niste ulei de masline si renunti la parmezan! Mancarea asta nici nu trebuie transformata prea tare.

3. Ardeii umpluti de aici. Umpluti cu... carne, bineinteles. Dar daca scoti carnea din schema, raman o minunatie de ardei umpluti de post. A, si mana jos de pe smantana cand ii mananci, te rog!

4. In sfarsit, o mancare unde nu trebuie sa renunti la nimic: bruschetele italiene cu rosii de aici. Atata tot, sa nu pui sosul pesto despre care ziceam ca e optional, pentru ca are branza. Personal, eu numai din astea mananc in zilele de post.

5. Sa nu uit. Poti continua sa bei cafea turceasca facuta asa :) !

0 comentarii: