Pilaf sarbesc cu carne de vita

duminică, 2 martie 2008

O reteta din Banat. Pentru cei care au impresia ca doar chinezii si japonezii se pricep la orez...

Timp de preparare:
1 ora

Dificultate: medie

Ingrediente pentru 6 portii:

1 cana de orez mai marisoara
1 kg de carne de vita
4 morcovi
2 cepe
1 ardei gras
5 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingura de boia de ardei iute
sare, piper

Mod de preparare:

1. Incingeti uleiul intr-o cratita mare. Taiati morcovii rondele, toacati ceapa, taiati ardeiul si puneti-le la calit in cratita asta mare.

2. Intre timp, taiati carnea fasii si dupa vreo 5 minute puneti-o si pe ea la rumenit peste legume. Amestecati bine. Cand carnea s-a rumenit binisor, adaugati orezul. Lasati-l 2 minute sa se caleasca si el, apoi adaugati 3 cani de apa (in general, cand gatiti orez, ideea e simpla: 1 parte orez si 3 parti lichid; daca vreti ca totul sa fie "si mai perfect", puneti 1 parte orez si "3 parti minus o zecime" apa). Condimentati cu boia, sarati si piperati.

3. Dati focul destul de mic si lasati la fiert pana cand orezul e facut. Cel mai bine e ca atunci cand a mai ramas foarte putina apa si orezul e aproape gata sa opriti focul si sa mai lasati cratita 10 minute, acoperita cu un capac. Astfel evitati ca orezul sa se lipeasca de cratita si, oricum, apa aia se absoarbe.

La servire, presara patrunjel tocat deasupra.

Serveste. Pofta!

2 comentarii:

iaschiu victor spunea...

suna bine ....

Anonim spunea...

Wonderful post however I was wanting to know if you could write a litte
more on this subject? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit further. Many thanks!

Feel free to surf to my blog ... serwis-militarny.net